top of page

Stresul o boală a secolului. Se combate și cu acupunctură.


Când este intens şi de lungă durată, stresul produce dezechilibre majore în organism, de la tulburări ale sistemului nervos şi până la probleme cardiovasculare, endocrine, metabolice. Putem preveni aceste complicaţii tratând stresul, iar acupunctura s-a dovedit un tratament de succes.


Cu toţii suntem expuşi stresului. Suntem tot mai solicitaţi, avem termene-limită, iar exigenţele par tot mai mari. Din păcate, stresul produce dezechilibre majore în organism, de aceea este foarte important să îl combatem. Nu există o pastilă miraculoasă care să ne scape de aceste stări neplăcute, aşa încât nu ne rămâne decât să găsim propriile soluţii.



Acupunctura este printre puţinele metode de combatere a stresului care acţionează asupra întregului organism.


Reglează sistemul energetic


Pe lângă sistemele clasice, cum este cel digestiv sau cel circulator, organismul nostru este format şi dintr-un sistem energetic, potrivit principiilor medicinei chineze. Energia circula în corp prin 12 căi, numite meridiane energetice. Stresul dereglează acest sistem, producând „noduri” energetice, blocaje care perturbă funcţionarea tuturor organelor. Aplicarea acelor de acupunctură în anumite puncte ale meridianelor deblochează aceste căi şi reinstalează echilibrul energetic de care organismul are nevoie pentru a funcţiona corect. În acest mod se îndepărtează şi stresul.


Normalizeaza tensiunea arteriala


Când suntem stresaţi, organismul nostru secretă hormoni de stres care cresc tensiunea arterială şi ritmul cardiac. Stresul intens şi de lungă durată stă deseori la baza apariţiei bolilor cardiovasculare. Acupunctura reduce riscul de îmbolnăvire, pentru că scade tensiunea arterială, reglează ritmul cardiac şi conferă o stare generală de bine.


Induce relaxarea


Metoda medicinei orientale chineze face posibilă o mai bună oxigenare a ţesuturilor şi induce relaxarea musculară, contribuind la îndepărtarea stresului. O singură şedinţă de acupunctură este suficientă pentru a deveni mai calmi. Această metodă alternativă este folosită cu succes şi în tratamentul insomniei, pentru că induce o stare de linişte.


Acțiune vegeto-reglatorie


Acupunctura acţionează la nivelul sistemului nervos vegetativ, echilibrându-l. Ea contribuie şi la relaxarea corpului, favorizând o decontractare a musculaturii. În cazurile în care apar tulburări asociate stresului, cum ar fi insomniile, acupunctura acţionează şi pentru inducerea somnului. Dacă stresul este însoţit de palpitaţii, terapia le sistează prin reglarea ritmului cardiac. Dacă stresul este asociat cu astenie, ea favorizează energizarea. Dacă stresul a cauzat o gastrită hiperacidă, acupunctura scade nivelul secreţiilor digestive.


Dacă eşti în căutarea unei metode prin care să scapi de tensiunile de zi cu zi, încearcă acupunctura.


Cu respect, Dr. Angela Popa, acupunctor.













bottom of page