top of page

ANXIETATEA și tratamentul cu Acupunctură.

Ce este anxietatea generalizata?

„Este normal ca din cand in cand sa fim ingrijorati din cauza situatiilor sau provocarilor cu care ne intalnim in viata de zi cu zi. Nu de putine ori, ingrijorarile ne motiveaza sa fim mai performanti sau mai perseverenti in urmarirea scopurilor noastre.”


„Dar daca ajungi sa te ingrijorezi fara motiv sau sa te simti mai tot timpul coplesit de situatii pe care nu le mai poti controla este un semn ca ai nevoie de ajutor „Este normal ca din cand in cand sa fim ingrijorati din cauza situatiilor sau provocarilor cu care ne intalnim in viata de zi cu zi. Nu specializat deoarece este posibil sa suferi suferi de anxietate generalizata.”


Anxietatea generalizată- se refera la ingrijorari excesive si incontrolabile privind evenimente de viata cotidiene. Aceasta apare la 5-9% din populatie, iar incidenta este de doua ori mai mare la femei decat la barbati. Anxietatea generalizata debuteaza timpuriu, de regula in adolescenta sau la inceputul varstei adulte. Persoanele cu anxietate generalizata au provocari majore in toate segmentele vietii cotidiene, in indeplinirea sarcinilor de la locul de munca sau de acasa.


Ce simti:


-- Nu iti poti controla ingrijorarea sau anxietatea. Odata ce ai inceput sa te ingrijorezi intampini dificultati in a te concentra pe alte sarcini. Ca atare, performanta ta la locul de munca, la scoală, la facultate etc., este mult diminuata

--Esti intr-o stare permanenta de agitatie si nerabdare

--Esti obosit tot timpul. Acest lucru se datoreaza consumului de energie ridicat care are loc atunci cand incerci sa gasesti raspuns la siruri lungi de intrebari de tipul: “Dar daca se intampla …asta?” sau “Si daca se intampla si … asta?”

--Somnul este perturbat

--Te concentrezi cu dificultate si nu poti fii atent --Ai anumite tulburari somatice: nod in gat, tensiune musculara, migrene, simptome gastrointestinale.Factori generali de vulnerabilitate. Istoricul familial joaca un rol foarte important in dezvoltarea anxietatii generalizate. Persoanele ai caror parinti sau rude au aceasta tulburare, au o probabilitate de 5 ori mai mare de a dezvolta boala. Studiile genetice efectuate pe adulti tineri si de varsta mijlocie au aratat ca exista o legatura foarte puternica intre neuroticism si tulburarea de anxietate generalizata.

Neuroticismul este o trasatura de personalitate manifestata prin tendinta unor persoane de a se ingrijora frecvent sau de a reactiona cu emotii negative in situatii stresante (se enerveaza, se sperie, plang usor).


De asemenea, anumiti factori de mediu pot predispune persoanele la tulburari de anxietate:

--Evenimentele negative din copilarie, precum neglijarea sau abuzul din partea parintilor

--Depresia mamei sau divortul, pot creste riscul de aparitie a tulburarii de anxietate generalizata la varsta adulta.


Acupunctura este una din metodele de succes al tratamentului complex al anxietății. Prin mecanismele sale fiziologice de acțiune are efect reglator neuro-umoral și neuro-endocrin, de ameliorare a stării psiho-emoționale vegetative.

Este necesar un set de ședințe de acupunctură pentru a determina un rezultat vizibil și de durată.

Poate fi aplicată concomitent și cu celelalte metode compatibile de tratament în rezolvarea acestei probleme de sănătate.

Programul de tratament este stabilit la prima vizită a pacientului și este personalizat.

Vă aștept cu drag.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Yorumlar


bottom of page