top of page

Acupunctura și perioada postcovid.

Actualizată în: 6 feb.

Acupunctura - parte componentă a programului de reabilitare în urma suportării infecției cu Covid-19.


Consecințele suportării infectiei cu Covid-19 sunt manifeste la nivel de sistem imunitar, dar și metabolic, de afectare a structurilor țesutului pulmonar, stărilor psiho-emoționale de anxietate, depresie, insomnie, oboseală cronica etc.

Mecanismele prin care acționează acupunctura sunt cele fiziologice, de stimulare a funcțiilor sistemului imun, a bunei funcționări metabolismului tisular în toate organele și sistemele, antidepresiv, antianxios, antistres, de amelioarare ciclului somn - veghe, energizant, de înlăturare a durerilor musculare și celor articulare.

Curele de tratament includ scheme personalizate, conform regulilor și diagnozelor stabilite de către medicul specialist. La prima vizită în cabinetul de acupunctură medicul acupunctor va evalua starea pacientului, va culege minuțios anamneza( istoricul bolii), va studia investigațiile, va examina obiectiv pacientul, după care va stabili recepturile de tratament individualizat.

Inițial, însă e necesar, ca bolnavul să prezinte niste analize, si investigații paraclinice. Se vor lua în considerație și bolile concomitente, un moment extrem de important în tratamentul alternativ.

Cu drag, Dr. Angela Popa, medic acupunctor.🌸


bottom of page