top of page

Acupunctura și doctorul care manevrează cu acele.

Actualizată în: 21 aug. 2023


Angela Popa

Medic acupunctor, categoria superioară, medicina alternativă şi comlementară.


Femeia care învinge tot, se oprește doar pentru o clipă. Întoarce capul să privească în urmă. Își reia respirația, își adună puterile ca mai apoi să cucerească noi înălțimi. Pentru că drumul parcurs nu a fost dintre cel mai ușoare și netede.
Este vorba de femeia puternică. Ea își susține familia, soțul în munca sa, crește și educă copiii, le injectează bunătate și dragoste maternă, ca să devină buni și mărinimoși, le veghează somnul, suferă împreună cu ei, adoarme cu ei în brațe și cărțile de medicină, studiind şi încercând să-și pună temelia unei cariere în domeniul său. Și tocmai când observă că lucrurile se mai aranjează la locul lor, își dă frâu liber emoțiilor.

 

Viaţa la vârful acului

Angela este din categoria oamenilor care au învăţat şi au muncit mult, a schimbat destine şi a însănătoşit bolnavi. Pas cu pas a evoluat, perfecţionat pasiunea şi studiul ei pentru antica, dar şi fascinanta lume a acupuncturii. Nu uită se le mulţumească profesorilor care au călăuzit-o pe acest drum. „Gustul succesului, împlinirii și fericirii l-am simțit când i-am văzut pe pacienții mei mulțumiți și cu zâmbetul pe față . Când lacrimile lor se transformă în bucurie și optimism, dragoste și dor de viață. Eram convinsă că am putut să contribui la ameliorarea stării lor de sănătate”, spune doamna doctor.


Acupunctura este o ramură a medicinei alternative, iar eroina noastrăo asociază cu un tratament-minune. „Mereu caut surse de informare, de acumulare a experienţei. Vreau să ştiu noul care nu îl găseşti în cărţi. Începi să tratezi o anumită stare sau boală, pe când pacientul treptat declară că multe alte simptome pas cu pas dispar din cele care erau prezente. Când omul intră pe ușă mohorât și întristat, după mai multe proceduri îl văd radiind de bucurie. Începe să fie mai deschis, mai cu încredere în tine şi e minunat când medicul devine un confident înţelegător”.

 

Despre împliniri şi alte sentimente frumoase

Pentru Angela scopul înseamnă un sentiment de împlinire, un sens al vieţii. „Simt această stare ca femeie alături de persoana iubită care-mi este sprijin şi alături de care am învins turbulențele vieţii. Ca mamă, avem un băiat şi o fată, iar această minune se întâmpla încă în studenţie. Ca profesionistă, am ajuns să tratez oamenii prin intermediul acupuncturii şi altor metode alternative de tratament. E o mare performanţă să capeţi încrederea oamenilor, e un fapt ce îl consider un succes enorm”


Făuritori de aspiraţii

Să trăieşti cu adevărat scopul vieţii e să gândeşti şi să faci ceea ce este mai important

pentru tine. Reuşita acestui fapt demonsrează că ţi-ai îndeplinit obiectivele. „Mereu trebuie să lucrezi cu tine, să descoperi noi calităţi ce te reprezintă cu adevărat. Poţi afla că eşti diferit de alţi oameni din viaţa ta. Găseşte tot ce ce entuziasmează, pasionează şi punctele tale forte. Când nu îţi găseşti menirea în viaţă, ea pur şi simplu stă undeva ascunsă. Nu trebuie decât să o descoperi”.


Lecţii de la şcoala vieţii

„Caut printre amintiri și lecții, dar nu pot găsi una care să-mi declanșeze emoții de durere. Prefer să spun că am avut situaţii cu provocări, bariere în anumite direcţii. Primul obstacol adevărat pe care l-am simțit dificil de înfruntat a fost provocarea timpului - resursăvaloroasă în primii ani de carieră, sacrificarea vieții personale, a timpului cu familia în favoarea vieții profesionale, deprindereaacesteia în cele mai mici detalii pentru impresiona prin excelență. Aiciintervine spiritul perseverent care nu m-a lăsat să ofer decât maximum de potențial în fiecare activitate realizată. Însă, am învățat treptat săechilibrez toate rolurile pe care le dețin, cel de doctor”.

 

Mentorul care nu are chip de om

Mentorul doamnei doctor nu are chipul unui om. Are chipul cărţilor.Încă din copilărie a fost o cititoare înrăită şi a avut interacţiunea cu lucrările celor mai luminate minţi, autori care şi-au expus viaţa, norocul şi durerea în pagini. „Am fost abonată la conversațiile celormari care printer istorii, glume și secrete au strecurat sfaturi pe care le-am transformat în luări-aminte pentru viitoarea eu. Familia, profesoriiide la școală și mai târziu soțul, dascălii de specialitate au fost oameni-cheie în optarea multor decizii, dar toate au fost cântărite de dorința proprie.,"


Oameni scumpi

Familia şi persoanele dragi sunt cele mai de preţ persoane din anturajul doamnei doctor. „Ei sunt suportul moral, criticii mei și anutorul, sunt povățuitorii, inspirația mea de zi cu zi. Suntem ca o echipă de lucru, care se perfecționează mereu, ca mai apoi să ne bucurăm de ce am realizat. Învăţ de la ei gândirea pozitivă şi bunătatea indiferent de ce îţi oferă soarta”. Nu uită nici de pacienţii săi. Îi descrie ca fiind frumoşi la chip şi la suflet, îi admiră şi cu drag descoperă poveşti de viaţă, nu doar dureri.  Bineînțeles că maifuncționează în timp şi un filtru. „Evit pe cei cu energie negativă, care nu știu să se bucure de ce le este dat sau să accepte realizările altora”, spune eroina noastră.

 

Visul unei televiziuni

În adolescenţă visa să devină prezentatoare TV, în special a unei emisiuni din domeniul sănătăţii şi frumuseţii. Soarta însă a redirecţionat-o spre adevărata lume a medicinei, o lume unde vede şi oferă implicare, bunătate, empatie şi altruism.  „Dorința de a vedea lumea mai sănătoasă, mai fericită și mai bună o pot îndeplini în fiecare zi prin intermediul muncii mele, iar acest fapt îmi pare cu adevărat minunat”.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Commentaires


bottom of page