top of page

Acupunctura și bolile neurologice.

Actualizată în: 21 aug. 2023


Acupunctura se bazează pe principiile medicinei tradiționale chinezești (MTC), care vede corpul ca pe o rețea de canale de energie sau meridiane prin care curge Qi-ul – “energia vietii”.

Când Qi-ul curge lin și liber, corpul este considerat a fi într-o stare de echilibru și sănătate. Cu toate acestea, atunci când fluxul de Qi este întrerupt sau blocat, acest lucru poate duce la durere, boli și alte probleme de sănătate.


Acupunctura are ca scop restabilirea fluxului de Qi prin stimularea unor puncte specifice de-a lungul meridianelor cu ajutorul unor ace subțiri. Se crede că ajută la deblocarea căilor energetice și încurajează procesele naturale de vindecare ale corpului.

Medicina occidentală a investigat, de asemenea, modul în care funcționează acupunctura și a descoperit că poate stimula eliberarea anumitor substanțe chimice în organism, cum ar fi endorfinele și serotonina, care pot ajuta la reducerea durerii și a inflamației și a promovării sentimentelor de bine.

Acupunctura poate fi folosită pentru a trata o gamă largă de afecțiuni, inclusiv dureri cronice, dureri de cap, probleme digestive, tulburări respiratorii și infertilitate. Este adesea folosita împreună cu alte forme de terapie, cum ar fi medicina pe bază de plante, modificări dietetice și modificări ale stilului de viață, pentru a susține sănătatea și bunăstarea generală.

Unul dintre aspectele unice ale acupuncturii este că fiecare tratament este adaptat în funcție de simptomele specifice și istoricul de sănătate al pacientului. Un acupuncturist calificat va discuta cu tine pentru a afla un istoric detaliat al sănătății și va efectua o examinare pentru a determina cele mai eficiente puncte de acupunctură de stimulat în fiecare sesiune.


În timp ce acupunctura este în general considerată sigură, este important să alegi un medic calificat și autorizat și să discuți cu acesta despre orice afecțiuni de sănătate sau preocupări de bază înainte de a începe tratamentul.


Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page